dimecres, 18 de juny del 2014

Entrevista a una professora de lletres

E: Bon dia Sílvia, tu ets una de les professores de la branca humanística. Què en penses d’aquestes jornades?
S: Crec  aquestes jornades ajudaran a aprendre i gaudir de les ciències i la tecnologia a través dels diferents tallers organitzats. Per una banda, els alumnes que se senten més atrets per les ciències, els engrescarà fer experiments i maquetes. Per l’altra, l’alumnat humanista i artístic, adquiriran conceptes generals d’aquesta branca, que sempre va bé!
 
E: Què creus que aporten aquestes jornades científiques als alumnes que no es consideren de la branca de ciències?
S: Encara que siguin humanistes és interessant que tinguin coneixements de ciència general.

E: Quins són els tallers que més et criden l’atenció?
S: Sincerament, el taller dels coets em motiva força, ja que m’agradaria saber quins elements i tècniques es necessiten per fer enlairar-lo. També em crida l’atenció el taller d’anamorfisme perquè no sé en què consisteix i sempre és interessant aprendre coses noves.

E: Quin creus que és l’objectiu de les jornades?
S: L’objectiu de les jornades és que tots els alumnes de l’ESO, indiferentment que se sentin més atrets per les ciències, per les lletres o les arts puguin aprendre i gaudir experimentant amb tot tipus d’elements.

E: Penses que s’haurien d’incorporar tallers humanistes? Per què?

S: Seria interessant també organitzar unes jornades humanístiques, però cal dir que la branca de les lletres es treballa molt més al llarg del curs a tots els itineraris, ja que les llengües i les socials són obligatòries a tots els cursos i presents a la vida diària. Per exemple, la festivitat de Sant Jordi és una festa estrictament humanista: la llegenda del drac, el dia del llibre, el certamen literari; les festes majors són celebracions representatives d’un sant, etc.

E: Quins serien?
S: Si organitzéssim uns tallers humanistes es podria crear un taller de guionatge, la realització d’un telenotícies, la creació d’un llibre d’històries simultànies, etc. Caldria despertar la imaginació!

E: Et sembla  que el blog és suficient per representar les humanitats en aquestes jornades científiques?
S: Sí, perquè són els encarregats de dur a terme la tasca del blog i estan comprovant que, tot i que és una feina divertida també veuen que és complicada perquè s’han d’organitzar bé i treballen sota pressió immediata de publicació d’entrades.

Elizabeth Valdivia 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada